A ZENSKA REPREZENTACIJA

par BHREPREZENTACIJA 26 Octobre 2017, 08:24 A ZENSKA REPREZENTACIJA

A ZENSKA REPREZENTACIJA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je već u drugoj minuti. Pogodak je postigla Alma Kamerić na asistenciju Lidije Kuliš. Kamerić je pokušala i u devetoj minuti, ali odbranila je Zheleznyak.

Kazahstanke su zaprijetile u 12. minuti kada je šutirala Bortnikova, ali je Almina Hodžić zaustavila njen udarac. U nastavku imali smo nekoliko prilika. Zheleznyak je odbranila udarac Milene Nikolić, da bi nakon toga Dajana Spasojević šutirala van okvira gola.

Reprezentativke BiH su imale još šansi u prvom poluvremenu, a najviše je pokušavala Kuliš. Šutirale su Kamerić i Nikolić, međutim nije bilo promjene rezultata do odlaska na odmor. Poslije nekoliko šansi u drugom dijelu, Nikolić je udvostručila prednost Zmajica u 63. minuti.

Izabranice Samire Hurem mogle su doći i do ubjedljivije pobjede, jer su bile bolje i u nastavku, ali do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo promjene rezultata.

Kazahstan – Bosna i Hercegovina 0:2 (Kamerić 2’, Nikolić 63’)

Stadion: Astana Arena (Astana). Sudija: Frida Nielsen (Danska). Žuti kartoni: Bortnikova (Kazahstan), Kamerić (BiH).

Kazahstan: Zheleznyak, Khojasheva, Krasyukova, Myasinkova, Babshuk, Nurusheva, Bortnikova, Vyldanova, Krigizbaeva, Nikolayenko, Karibayeva.

Bosna i Hercegovina: Hodžić, Hasanbegović, Am. Spahić, Radeljić, Spasojević, Al. Spahić, Aleksić, Kršo, Kuliš, Nikolić, Kamerić.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
commentaires

Haut de page